Önceki makalelerimizde SharePoint Framework SPFx WebPart ın kurulumu ve yapısı üzerine değinmiştik. Şimdi SharePoint ile verileri nasıl alabileceğimize ve WebPart Context ile nelere erişebileceğimize bir göz atalım.
Asenkron olarak SharePoint listesinden ya da başka bir web servisten aldığımız dataları gösterirken “loading” işlemlerine ihtiyaç duyarız. Bunun için context içerisindeki “this.context.statusRenderer” kullanabilirsiniz.
this.context.statusRenderer.clearLoadingIndicator(this.domElement);
this.context.statusRenderer.displayLoadingIndicator(this.domElement, "message");
this.context.statusRenderer.renderError(this.domElement, err);
this.context.statusRenderer.clearError(this.domElement);
Arrays, numbers, strings vs. gibi nesneler üzerinde işlem yapmak için SharePoint Framework lodash kütüphanesini içermektedir.
https://lodash.com & https://www.npmjs.com/package/@microsoft/sp-lodash-subset
Classic Pages
Page ve WebPart farklı modlarda görüntülenebilir. (Edit & Display gibi)
Modern Pages
Page ve WebPart hep aynı modda görüntülenir.
İhtiyacınıza göre modülünüzü aşağıdaki gibi konfigüre edebilirsiniz.
SharePoint Workbench ile çalıştığınızda SharePoint page context sahip değilsiniz, fakat lokalinizde bir çok özelliği kullanabilirsiniz. SharePoint Workbench ile mock datalar ile simule edip WebPart UX anlamında testlerinizi yapabilirsiniz.
Ancak SharePoint Workbench ile bağlandığınızda aşağıdaki özelliklere erişebilirsiniz:
this.context.pageContext.web.title
Environment Type ile modülünüzü geliştirirken SharePoint ya da lokal ayrımını yapıp konfigürasyonlarınızı sağlayabilirsiniz.
JavaScript içerisindeki Alert ya da Breakpoint kullanmak yerine log yazdırıp görüntülemek daha kullanışlı olmaktadır. SharePoint Framework içerisinde built-in logging mekanizmasına sahiptir.
Not: Log sınıfı (class) 4 farklı statik method içermektedir:
SharePoint Framework içerisinde kullanılan tüm log bilgileri JavaScript konsoluna yazdırılmaktadır. Dolayısıyla tarayıcınız üzerinden görüntüleme yapabilirsiniz.
Error dışında diğer 3 method aynı argümanı almaktadır:
Error methodunda ise message yerine error object almaktadır.
Script lerinizi yüklemek için “SPComponentLoader” class kullanabilirsiniz.
Microsoft SharePoint Technet ve MSDN forumları yerini Microsoft Q&A tartışma panolarına yerini bırakıyor. 10 Ağustos…
Biliyorum, başlık çok garip, ilk bakışta anlaşılması zor. Ama şöyle tarif etmeye çalışayım. Bildiğiniz üzere…
Merhaba Arkadaşlar, Bu yazımızda sizlere TypeScript geliştirme ortamının (TypeScript Development Environment) nasıl hazırlanacağından bahsedeceğim. Öncelikle…
Merhabalar, bu yazımızda sizlere bir TypeScript projesinde farklı ts dosyaları içerisindeki function, class veya interface'lerin,…
Merhaba arkadaşlar, Yakın zamanda TypeScript öğrenmeye başladım. Hem öğrendiklerimi pekiştirmek hem de sizlerle paylaşmak adına…
Merhaba Arkadaşlar, Bu yazımızda sizlere mevcut SharePoint portalimizin, tablet, cep telefonu gibi farklı çözünürlükteki cihazlarda…